Freeko 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2012 Importuję zabawki z Chin, dokonuję odprawy w polskim urzędzie celnym gdzie odprowadzam VAT i cło. Wystawiają mi dokument SAD. Jak mam go zaksięgować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monique 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2012 Księgujesz jak zwykłą fakturę, przy czym dane kontrahenta bierzesz z faktury pierwotnej a datę, stawki VAT i przeliczoną kwote na PLN bierzesz z SAD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magdalena 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Sierpień 2012 No niby tak też można, chociaż ja się spotkałam z sytuacją gdzie do KPiR wartości trafiały w dacie wystawienia faktury VAT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwes 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2013 wydaje mi się, że jeśli import przeprowadza nam taka [xurl=http://fracht.pl/poradnik/wpis/dokumentacja-w-spedycji-miedzynarodowej/]firma spedycyjna to oni wystawiają już taką fakturę, aby móc ją od razu zaksięgować bez konieczności tworzenia do tego dodatkowych dokumentów wewnętrznych, tak przynajmniej jest u mnie w firmie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach