Mariuszo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2015 Hej, Powiedzcie mi, czy Fv za nocleg mogę rozliczyć w VATcie?? W hotelu Pani, która wystawiała fv powiedziała że oczywiście że tak, skoro oni płacą VAT od tej usługi to ja mogę go odliczyć jako nabywca... Ale nie jestem do końca pewna, czy ta Pani wiedziała o czym mówi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertto 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2015 hej,niestety VAT-u z faktury za nocleg nie możesz sobie odliczyć ale w całości w kwocie brutto możesz wrzucić ją w koszty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
margo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Sierpień 2015 Za nocleg faktycznie VATu nie odliczysz, ale jeśli są tam jeszcze inne wydatki jak np opłata za parking - to od tego przykładowo VAT masz prawo odliczyć (ewentualnie pozostaje kwestia czy 50% czy 100% - zależności jak auto jest wykorzystywane w firmie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maruja 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2015 No tak, ale raczej w większości przypadków to za parking się nie płaci. Ale rzeczywiście jest problem z odliczeniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach