anna.nowak 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Wrzesień 2015 Hej, Mam pytanie o kwalifikacje wydatku "Nauka języka angielskiego". W mojej działalności potrzebuję rozwijać umiejętności językowe, ponieważ mój kontrahent znajduje się za granicą. Czy mogę faktury za lekcje językowe uwzględnić, jako koszt uzyskania przychodu firmy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważny.Piotr 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Wrzesień 2015 Na wypadek kontroli będziesz musiała udowodnić, że kurs ci się przyda przy kontaktach z kontrahentami. Interpretacje nie są w tej kwestii jednoznaczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LisekChytrusek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2015 Dokładnie. Musisz wtedy wykazać niepodważalny związek kursu z osiąganymi przychodami. Ale co US to inne zdanie... Nigdy nie wiesz na kogo trafisz, a czasami jest to walka z wiatrakami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach