Mocarz25 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2015 Witam forumowiczów,Jestem nowym użytkownikiem i dopiero też zaczynam przygodę z prowadzeniem własnej firmy. Dlatego też moje pytane, które pewnie dla większości wyda się banalne. Otóż wiem, że muszę co miesiąc płacić zaliczkę na podatek dochodowy do US ale czy w związku z tym muszę składać też jakieś comiesięczne deklaracje dotyczące zapłaty podatku dochodowego?Z góry dziękuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LisekChytrusek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2015 Witamy na forum nowego użytkownika Nie, zaliczki na podatek dochodowy musisz co miesiąc obliczać i wpłacać do urzędu skarbowego, żadnych deklaracji nie składasz. Całość przychodów i kosztów z danego roku rozliczasz w deklaracji rocznej, którą musisz złożyć do 30 kwietnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mocarz25 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2015 Wielkie dzięki za odpowiedź. A może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak wygląda ta kwestia w podatku VAT? Czy muszę składać jakieś deklaracje? Bo VAT rozliczam kwartlanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwiatek55 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Październik 2015 Jeśli rozliczasz się kwartalnie to musisz składać co kwartał deklaracje VAT-7K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach