Denis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2015 Dzień dobry, zakupiłem artykuł specjalistyczny od niemieckiego kontrahenta (firma), tekst wyślą mi wprawdzie mailem, ale zastanawiam się czy jest to towar czy usługa?Wykonać księgowanie importu towaru czy usług?Bardzo dziękuję za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lu78 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2015 Dzień dobry,Jest to import usług art. 28bPozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
calineczka 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Październik 2015 Pamiętaj, że musisz się zarejestrować do VAT UE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2015 Mam podobną kwestię, zamawiam artykuł (tekst) po raz pierwszy z zagranicy. Odsprzedaję go na portal w Polsce - czy tu stosuję przy sprzedaży standardowe 23% ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lu78 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2015 przy sprzedaży polskiej firmie stosujesz stawkę vat polską (właściwą dla tego typu transakcji)przy sprzedaży polskiej firmie stosujesz stawkę vat polską (właściwą dla tego typu transakcji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach