Małpka 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Październik 2015 Sprzedałem dwa towary na jednym paragonie i jeden się zepsuł. Czy klient powinien mi odesłać oryginał paragonu, gdyż na jego podstawie mogę anulować transakcję. Zaznaczę że klient chce zachować paragon. na jakiej podstawie mam wpisać paragon do protokołu zwrotu jak go fizycznie nie mam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paullina 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Październik 2015 Jeśli na paragonie jest kilka pozycji, nie można domagać się zwrotu paragonu od klienta. Należy oczywiście sporządzić protokół zwrotu na którym dodatkowo powinny znaleźć się takie informacje: nr paragonu, data sprzedaży, nazwa zwracanego towaru, ilość korygowaną (tylko pozycja reklamowana), wartość netto, stawka podatku VAT oraz wartość brutto.Można również skserować paragon i podpiąć pod protokół zwrotu. Ponad to konieczny podpis klienta, który potwierdzi, że uzyskał zwrot pieniędzy, ewentualnie potwierdzenie przelewu jeśli jest to sprzedaż wysyłkowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach