klopotek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2015 Witam,złożyłem w urzędzie korektę deklaracji VAT-7 za wrzesień ale dzisiaj znalazłem w niej jeszcze jeden błąd. Czy mogę ją ponownie skorygować? Zrobić korektę korekty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
margo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Listopad 2015 No tak, trzeba zrobić kolejną korektę - jest to po prostu korekta deklaracji, nie wskazuje się tam która to z kolei. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anna.nowak 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2015 Witam,mam również problem z korektą deklaracji, gdyż znalazłam błąd w deklaracji VAT za czerwiec. W związku z tą korektą zmianie uległa kwota do przeniesienia na następny okres rozliczeniowy. Czy oprócz korekty deklaracji za czerwiec muszę również złożyć korekty za kolejne miesiące? Dodam, że cały czas była wykazywana nadwyżka podatku.Będę wdzięczna za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mała księgowa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2015 Witam,tak, w takim przypadku należy również skorygować wszystkie deklaracje VAT, w których wykazywana była nadwyżka podatku, gdyż kwoty te ulegną automatycznie zmianie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anna.nowak 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2015 (edytowane) a czy w tej sytuacji kiedy wszystkie korekty wynikają z jednego błędu mogę złożyć jedno wyjaśnienie do wszystkich korekt? Edytowane 13 Listopad 2015 przez anna.nowak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertto 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2015 W tej sytuacji wystarczające będzie jedno pismo uzasadniające przyczyny dokonania korekt. W wyjaśnieniu najlepiej określ których deklaracji dokładnie dotyczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach