Birgit 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2015 Witam,mam pytanie odnośnie samochodów ciężarowych. Czy jeśli mam wbite w dowód że mój samochód jest ciężarowy (kratka) to uprawnia mnie do 100% odliczenia VAT czy muszę jeszcze jakieś dodatkowe warunki spełniać? np. 50% powierzchni ładowności czy coś podobnego?z góry dziękuję za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lu78 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2015 skończyły się dobre czasy, kratka i wklepane w dowodzie "ciężarowy" już nie wystarczy... trzeba spełniać dodatkowe wymogi i mieć potwierdzenie tego w dowodzie rej. nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć ci jakie to wymogi bo sporo zamieszania z tym... zajrzyj może do ust. o vat albo poczekajmy na kogoś mądrzejszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariuszo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2015 Nie chciało mi się rozpisywać za bardzo, bo strasznie dużo jest różnych możliwości, ale w internecie jest dużo artykułow na ten temat.Fajnie opisane jest to tutaj:http://poradnik.wfirma.pl/-samochod-w-firmie-zmiany-w-vat-po-1-kwietnia-2014#1-I--ndash--pojazdy-ze-100--odliczeniem-VAT-bez-koniecznosci-dodatkowego-udowadniania-ich-wykorzystania-wylacznie-do-dzialalnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach