marwi85 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2015 Mam taki problem, otóż wystawiłem klientowi fakturę, a on zwrócił mi towar, który był przedmiotem tego zakupu. W związku z tym zwróciłem mu pieniądze za tą transakcję. Jak to teraz odkręcić? Muszę wystawić korektę czy jakoś inaczej to udokumentować? A co z moimi kosztami? Bowiem klientowi zwróciłem pieniądze za tą transakcję oraz koszty wysyłki zwrotnej, czyli jestem na tym stratny. Czy mogę to jakoś ująć w kosztach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariuszo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2015 Hej. Więc tak - wystawiasz korektę do faktury sprzedaży - jeżeli jesteś VATowcem to pamiętaj, że dopiero w dniu potwierdzenia przez kontrahenta otrzymania korekty możesz pomniejszyć podatek VAT!A co do kosztów wysyłki zwrotnej - fakturę za przesyłkę po prostu wrzuć w koszty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwi85 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2015 A co w sytuacji, gdy nie mam faktury za przesyłkę? To mój klient odsyłał towar do mnie i de facto on poniósł koszt, a ja poprzez przelew zwróciłem mu koszt przesyłki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwiatek55 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2015 Możesz poprosić klienta żeby przesłał Ci dowód opłaty pocztowej (jeśli oczywiście go posiada i będzie chciał Ci przesłać) wtedy księgujesz go poprzez dowód wewnętrzny. A jeśli nie to niestety ale sam wyciąg bankowy nie wystarczy i nie będziesz mógł tego wydatku zaliczyć do kosztów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach