Mocarz25 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2016 Czy koszty usług pocztowych jak np. wysyłka listów mogę zaliczyć do kosztów podatkowych? Nie wysyłam często listów i nie jest to stricte związane z profilem mojej działalności, więc mam wątpliwości czy w razie kontroli US nie zakwestionuje takich wydatków. Ale z drugiej strony wysyłane przeze mnie listy dotyczą spraw związanych z prowadzoną przeze mnie działalnością i mam w związku z tym dylemat... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
momo26 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2016 Usługi pocztowe możesz zaliczyć do kosztów podatkowych pod warunkiem, że wysyłane przesyłki związane są z prowadzoną przez Ciebie działalnością gospodarczą. Wtedy księgujesz je jako inne wydatki do kolumny 13 w KPiR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mocarz25 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2016 A czy muszę prowadzić jakąś ewidencję? Np. co, gdzie i kiedy zostało wysłane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwi85 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2016 Nie musisz koniecznie prowadzić ewidencji przesyłek ale w razie pytań ze strony US musisz być w stanie udowodnić zasadność poniesionych wydatków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach