Paweł 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Grudzień 2016 Witam, jak można podpiąć sklep pod własną domenę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agata Ciesielska 10 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Grudzień 2016 Witam, oczywiście jest taka możliwość. Dokładna instrukcja znajduje się na stronie naszej pomocy: http://pomoc.pasejo.pl/-wlasna-domena-sklep-pasejo-na-indywidualnej-domenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unoprimo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2018 Mam domenę na home.pl i tam wymaga ode mnie wpisania dns1 i dns2. Co mam tam wpisać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Malinowski 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2018 Witam, W tym miejscu proszę wpisać DNS'y usługodawcy: dns.home.pl (46.242.149.10) dns2.home.pl (46.242.149.20) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unoprimo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2018 Nie chce mnie z tym przepuścić. Od początku możę. Domena wykupiona w home.pl, sklep na sklepy.pasejo.pl Nie mam żadnej więcej usługi w home.pl. Klikam konfigurację domeny w panelu home.pl. 1. które z poniższych mam kliknąć: Zaparkuj domenę na serwerach DNS home.pl Przypisz domenę do usługi w home.pl 2. wiem, że mam kliknąć Włącz przekierowanie na IP/host/URL i wpisać 188.165.23.187 3. Ustawienia zewnętrznych serwerów DNS i tutaj te dnsy co Pan mi podał nie przechodzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Rychlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2018 Najprawdopodobniej ma pan zaznaczoną opcję "Korzystaj z serwerów DNS innego operatora", dlatego woła o podanie adresów serwerów DNS. Proszę zaznaczyć opcję "Zaparkuj domenę na serwerach DNS kome.pl", powinna się ona znajdować na samym początku formularza. Poza tym oczywiście powinna być zaznaczona opcja "Włącz przekierowanie na IP/host/URL" oraz wpisany IP: 188.165.23.187. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unoprimo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2018 Panie Marcinie bardzo dziękuję, udało się a już miałam obawy, że nic z tego i będę musiała jednak mieć sklep u dostawcy domeny, strasznie drogi w utrzymaniu. Pozdrawiam serdecznie, Anna D-K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romek7 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2020 Witam, po dodaniu domeny straciłem dostęp do sklepu. Przekierowuje na paseo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Malinowski 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2020 Witam, bardzo proszę o kontakt poprzez funkcję "Zapytaj eksperta" z poziomu systemu wFirma. W wiadomości proszę zawrzeć nazwę domeny, którą przypiął Pan do sklepu. Pomoże nam to w rozwiązaniu Pana problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach