Skocz do zawartości
Bartosz

Warianty produktów

Rekomendowane odpowiedzi

Staram się zapoznać z Państwa platformą dość dokładnie i muszę przyznać, że jest to ciekawy produkt, ale jeszcze trochę mu brakuje. Jako pierwszy temat, który moim zdaniem nie jest dobrze rozwiązany chciał bym poruszyć warianty produktów.

Podam przykład, bo może tak łatwiej będzie mi to wytłumaczyć.

Mam produkt "Jaglanka z maliną i aronią", który występuje w dwóch wariantach opakowań tj. 92 gramy oraz 184 gramy.

Tworzę produkt i dodaję do niego wariant wybierając typ listy wariantów "lista rozwijana".

Uwagi:

1) miło by było gdyby przy dodawaniu wariantu system podstawiał z automatu zdjęcie produktu głównego - co prawda w przypadku kolorów by się to nie sprawdziło, ale jeżeli były by to np. buty w różnych rozmiarach to na pewno będzie łatwiej

2) ponieważ dodałem wariant o nazwie "Jaglanka z maliną i aronią 184 gramy" to musiałem dla spójności zmienić nazwę głównego produktu na "Jaglanka z maliną i aronią 92 gramy". Powoduje to pewien dyskomfort gdyż na liście produktów mam teraz tylko wersję 92 gramy i potencjalnemu odbiorcy jeżeli nie będzie się chciało wejść w kartę produktu to będzie myślał, że innej nie posiadam

3) warianty powstają w Państwa systemie de facto jako osobne produkty, ale widoczne tylko z poziomu wariantów. Myślę, że nie tak powinno to działać. Wolał bym mieć w sklepie jeden produkt "Jaglanka z maliną i aronią"

Nie wiem czy udało mi się w czytelny sposób przedstawić moją myśl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za pozytywną opinię, dokładamy wszelkich starań aby platforma stale się rozwijała.

Jeśli chodzi o tworzenie i utrzymywanie wariantów, planujemy ich całkowitą przebudowę.

Ad 1. przemyślimy tę sugestię, jednak tak jak Pan napisał, jest ryzyko że dla jednych produktów taka funkcja sprawdzi się, a dla innych nie.

Ad 2 i 3. po zaplanowanej przebudowie takie sytuacje nie będą mieć miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy można się podziewać aktualizacji tej funkcjonalności?

Ad 1. zawsze można dodać checkbox przy dodawaniu wariantu na zasadzie "powiel zdjęcia", "powiel opis". Jeżeli jednak są Państwo blisko całkowitej przebudowy mechanizmu to może nie mieć sensu dokonywanie zmian w obecnym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chciałbym do pytać o punkt drugi o który pytał Bartosz. Kiedy będzie można zrobić coś takiego jak np. na tej stronie: https://www.ekoherba.pl/sklep/ziola/skrzyp-ziele-suszone/ jest jeden produkt w kilku wariantach wagowych. Na  listingu występuje tylko jako skrzyp ziele bez wagi. W pasejo trzeba chyba nadal dać produkt np. skrzyp polny 100 gram a dopiero potem można dodać do niego warianty np. 500 gram i 1000 gram.

Kopiowanie zdjęć do wariantów też by się przydało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety takie coś nie wchodzi w grę z tego powodu o którym piszesz..tym bardziej że wartość produkty musi być większa od zera. Wiesz może czy nowe warianty będą w tym półroczu? Czy może jeszcze za rok? Miały być marzec/kwiecień 2017.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze względu na wzmożone prace nad systemem wfirma.pl i dostosowywaniem go do szybko zmieniających się przepisów prawa/podatkowych obecnie prace nad platformą pasejo.pl zostały wstrzymane, dlatego też nie planujemy w najbliższym czasie rozbudowy wariantów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi