e-jd 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2017 Mam sugestię na temat zarządzania atrybutami. W tym momencie pojawiają się one przy produktach w takiej kolejności, w jakiej zostały wprowadzone do sklepu. Czasami jednak okazuje się, że przydałyby się jakieś dodatkowe atrybuty (szczególnie w sklepach takich jak mój, gdzie są oferowane różnorodne produkty). Nie da się zmienić ich kolejności, tak jak w przypadku kategorii - po prostu przeciągając atrybut w odpowiednie miejsce. Przez to, jeśli chcę coś dodać albo zmienić, opis produkty, czyli jego cechy, są w dość przypadkowej kolejności. Czy jest planowana jakaś aktualizacja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Rychlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2017 Na jedną z kolejnych aktualizacji planujemy przebudować cały mechanizm atrybutów i wariantów. Po tej przebudowie zarządzanie nimi będzie wygodniejsze i bardziej intuicyjne. Administrator sklepu będzie miał wpływ na kolejność wyświetlania atrybutów, dodamy też możliwość ustawienia zależności między atrybutami a filtrami w widoku kategorii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
e-jd 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2017 Bardzo mnie to cieszy Mam nadzieję, że to będzie najbliższa planowana aktualizacja. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whistlerjb 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Czerwiec 2017 Pozwolę sobie dopisać się do tematu atrubytów. 1. Obecne rozwiązanie polegające na dodawaniu kolejnych "niewidocznych" produktów jako atrybutów jest nieco problematycznie np. z powodu wyszukiwania: https://zasznurowana.pl/szukaj/lew Wyświetlają się nam wszystkie opcje produktu, w przypadku mojego profilu sklepu jest to totalnie zbędne. 2. Widoczność atrybutów na "szybkim podglądzie" produktu (np. http://prntscr.com/fkjywl) byłaby bardzo pomocna. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że powyższe rzeczy są specyficzne akurat dla mojej działalności i gdzie indziej mogą się albo nie przydać, albo nawet zaszkodzić, jednak zawsze można je wprowadzić jako opcję, a nie zmianę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia Kliś 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2017 Sugestie dotyczące nie wyświetlania wariantów danego produktu podczas korzystania z wyszukiwarki sklepowej oraz dodania do szybkiego podglądu (w szablonie Futuna) wariantów produktu przekazuję do analizy do działu planowania przyszłych aktualizacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach