Bartosz 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Grudzień 2017 Mam pytanie, magazyn pomiędzy Pasejo oraz wFirma został zintegrowany, ale nie są do sklepu przekazywane informacje: * kod EAN * kod produktu Czy tak powinno być? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Malinowski 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2017 Witam, kod EAN lub kod produktu powinny być importowane. Proszę napisać czy zaciąga Pan produkty do Pasejo poprzez kliknięcie po stronie sklepu w przycisk Importuj produkty w zakładce Integracje > wFirma. Jeżeli tak, to proszę się upewnić, że została uzupełniona rubryka Kod produktu podczas dodawania produktu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2017 1) Produkty w wFirma mają przypisane "Kod EAN", "Kod dostawcy", "Dostawca" 2) Produkty były zaimportowane poprzez Integrację z wFirma 3) Produkty w sklepie nie posiadają wypełnionych wymienionych w punkcie 1 atrybutów 4) Zrobiłem dziś jeszcze raz "Import produktów" oraz "Aktualizację cen" 5) W dalszym ciągu brak EAN i kodu producenta Dodam, że kilka produktów posiada te dane, ale z tego co pamiętam wprowadziłem je kiedyś ręcznie po stronie sklepu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agata Ciesielska 10 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Grudzień 2017 Panie Bartoszu, proszę o nazwę przykładowego produktu, który posiada uzupełniony kod produktu po stronie wFirmy. Sprawę przekażę do analizy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach