Ell 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2017 1. Mam sklep zintegorwany z PayU. Klient zapłacił korzystając z payU przelew za produkt i według statusu zapłaty kwota została już przelana na konto sklepu. Jednak w panelu administracyjnym w tym zamówieniu mam napisane w rubryce płatności Nie zarejestrowano żadnych płatności. Tym klientem jestem ja sam, więc wiem, że płatność była i że pieniądze znalazły się już na koncie sklepu. Czemu status płatności nie zmienił się? Jak będą to prawdziwi klienci czy za każdym razem będę musiał prosić o wysłanie potwierdzenia lub logować się na konto firmowe, aby potwierdzić opłatę? 2. Zapłaciłem za produkt już dwukrotnie i nadal widzę jako klient w oknie zamówienia : "oczekiwanie na płatność" i czerwony przycisk "Zapłać". (Już go 2 razy użyłem.) Czy tak ma być? Bo klient może być bardzo zagubiony widząc tą informację i przycisk. podłączam screen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Rychlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2017 Ad. 1. Jeżeli transakcja po stronie PayU przebiegła pomyślnie, to sklep powinien otrzymać stosowną informację z systemu PayU i w panelu administracyjnym zamówienie powinno widnieć jako opłacone z dodaną płatnością. Proszę sprawdzić po stronie PayU, jaki status ma zrealizowana przez pana transakcja. Sklep uzna transakcję za zrealizowaną tylko w przypadku, gdy ta transakcja uzyska status COMPLETED. Jeżeli transakcja po stronie PayU posiada taki status, proszę dać znać, będziemy szukać przyczyny, dlaczego sklep się o tym nie dowiedział. Jeszcze tylko dodam, że przed chwilą sprawdziłem działanie integracji na naszym koncie PayU i działa bez zarzutu. Ad. 2. Przycisk "Zapłać" zniknie dopiero w chwili, gdy PayU powiadomi sklep o tym, że transakcja przebiegła pomyślnie (lub jeśli administrator sklepu ręcznie oznaczy zamówienie jako opłacone). Pozostawienie tego przycisku do czasu pozyskania informacji o pomyślnym przebiegu transakcji jest podyktowane faktem, że czasem klienci w trakcie opłacania zamówienia przerywają ten proces i należy im umożliwić ponowną próbę jego opłacenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach